Uw container en de keuring ervan

Voordat u een container koopt, huurt of laat modificeren, verzorgen wij de keuring. R.C.C. Container Trading in Rotterdam verleent u uitstekende service én kwaliteit. U moet er ten slotte zeker van zijn dat uw cargo veilig vervoerd en opgeslagen kan worden. De keuring van uw container is daarom een belangrijk aspect binnen onze bedrijfsvoering. Hiermee garanderen we de veiligheid en dus betrouwbaarheid van al onze containers, nieuw en gebruikt, voor de verkoop en verhuur. Hieronder leest u meer over de containerkeuringen die wij doen of laten uitvoeren.

Offerte aanvragen

Uw gewenste container krijgt vooraf aan de aankoop of huur een keuring

Iedere container die we verkopen en verhuren voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Keurmerken spelen hierin een belangrijke rol: zij tonen aan dat uw container door een grondige keuring is gegaan en voldoet aan alle eisen. De volgende containerkeuringen voeren wij uit of laten we uitvoeren op onze locatie:

  • CSC-inspecties
  • Visuele DNV-inspectie
  • On hire/off hire-surveys
  • MPI-onderzoek
  • Nieuwe CSC-keuringen voor gemodificeerde containers
Offerte aanvragen

CSC-inspecties

CSC (Convention for Safe Containers) is de internationale overeenkomst over veilige containers. Alle containers die gebruikt worden bij internationaal vervoer moeten voldoen aan de eisen van deze overeenkomst. Nieuwe containers krijgen de CSC-containerkeuring in de fabriek, waarna er een CSC-plaat op de containerdeuren bevestigd wordt. Deze plaat is vijf jaar geldig en bevat gegevens van de container, zoals het type, de fabrikant, het bouwjaar, serienummer, gewicht en de geldigheidsdatum van de plaat. Maximaal vijf jaar na de eerste keuring moet de container opnieuw CSC-gekeurd worden door een geautoriseerd vakbedrijf.

Visuele DNV-inspecties

DNV is de afkorting van Det Norske Veritas. De organisatie zorgt voor de certificering van lassers en lasinspecteurs. Een lasinspecteur is verantwoordelijk voor het visueel inspecteren van lasverbindingen. Deze keuring op de container doet de inspecteur volgens vastgestelde normen. Wanneer de inspectie een positief resultaat heeft, en het laswerk dus veilig is, krijgt de container een certificaat.

On hire/off hire-surveys

Bij de verhuur van containers, een van onze specialiteiten, is de keuring van iedere container heel belangrijk. U wilt er natuurlijk zeker van zijn dat u een veilige, solide container van ons huurt. Om dit te garanderen voeren wij on hire- en off hire-onderzoeken uit. Een on hire-containerkeuring geeft de staat van een container weer bij het huren ervan. Bij de off hire-containerkeuring controleren we of de container in dezelfde staat weer wordt ingeleverd.

MPI-onderzoek

Met MPI (Magnetic Particle Inspection) containerkeuring is het mogelijk om haarscheuren in materialen tijdig te ontdekken. Met magnetisch onderzoek kunnen deze scheuren opgespoord worden in laswerk en dragende constructies. Bij deze keuringsmethode wordt een magnetisch veld in het materiaal aangebracht. Daar waar scheurtjes en onregelmatigheden blijken te zijn, wordt het magneetveld verstoord. Zo kunnen afwijkingen vroegtijdig ontdekt en gerepareerd worden.

CSC-keuringen voor gemodificeerde containers

R.C.C. Container Trading in Rotterdam modificeert veel containers. In onze werkplaats zorgen we voor maatwerk in containers in de vorm van loopdeuren, ramen, verlichting en luchtroosters. Na de aanpassing op de container is er opnieuw een keuring nodig. Deze kan aangevraagd worden op basis van de tekeningen en berekeningen die op voorhand gemaakt dienen te worden. Wanneer een container volgens tekening gebouwd is en de CSC-keuring een positief resultaat heeft, krijgt de gemodificeerde container een nieuwe CSC-plaat die minimaal een jaar geldig is.

De keuring van een rebuild open top-container

Na reparatie krijgt een container bij ons ook een CSC-plaat die minimaal twaalf maanden geldig is. De uitzondering daarop is de rebuild open top-container. Deze containers, die we zelf bouwen, krijgen na de containerkeuring een CSC-plaat van 30 maanden. De rebuilds zijn ook DNV/GL-gecertificeerd.

Wij werken onafhankelijk

Om veiligheid en een onafhankelijke keuring te waarborgen, worden enkele containerkeuringen door onafhankelijke inspecteurs gedaan. Zij komen naar ons depot voor de keuring en certificeren ter plekke de betreffende container. R.C.C. Container Trading in Rotterdam kan kortom iedere keuring faciliteren.

afmetingen 10ft container

Vraag om meer informatie

Heeft u nog een vraag of een opmerking over de keuring van de containers of over een van onze andere diensten? Ons team beantwoordt deze met alle plezier. U kunt ons contacteren door ons eenvoudig te bellen naar 010 – 263 23 33 of een e-mail te sturen naar info@rcc-containers.nl.

Offerte aanvragen